Blogin asetusten hallinnointi

Voit hallinnoida blogisi asetuksia Bloggerin verkkoversiossa. Alla on lisätietoja eri blogiasetuksista ja siitä, miten voit muokata blogiasi.

Perusasetukset

Otsikko

Blogisi nimi.

Kuvaus

Blogisi kuvaus.

Blogin kieli

Blogisi kieli.

Vain aikuisille suunnattu sisältö

Tämä asetus osoittaa, että blogissasi on vain aikuisille suunnattua sisältöä, kuten alastomuutta tai seksiä sisältäviä kuvia tai videoita. Jos tämä asetus on valittu, blogisi lukijat näkevät varoitusviestin ja heitä pyydetään vahvistamaan, että he haluavat jatkaa blogiisi.

Google Analyticsin omaisuustunnus

Kun lisäät blogiisi Google Analyticsin, voit seurata kävijöiden toimintaa sivustollasi. Voit aloittaa blogisi tapahtumien seurannan lisäämällä Google Analytics ‑mittauskokonaisuustunnuksen (esimerkiksi <code;ua-123456-1< code="">). Tämä asetus on käytössä dynaamisissa näkymissä ja asetteluteemoissa. Jos blogissasi on käytössä klassinen teema, Google Analytics on lisättävä vakioteemaan manuaalisesti.</code;ua-123456-1<>

Favicon

Voit ladata oman suosikkikuvakkeen.

Tietosuoja

Listattu Bloggerissa

Salli blogin linkittäminen Blogger.comista tai muista blogeista.

Näkyy hakukoneille

Salli hakukoneiden löytää blogisi.

Julkaiseminen

Blogin osoite

Valitse blogin URL-osoite.

Tärkeää: Valitun aliverkkotunnuksen on oltava saatavilla.

Oma verkkotunnus

Osoita oma, rekisteröity URL-osoite blogiisi. Blogeja ei välttämättä voi ylläpitää pääverkkotunnuksessa (esimerkiksi omaverkkotunnus.com), vaan niissä on käytettävä ylätason verkkotunnusta (www.omaverkkotunnus.com) tai aliverkkotunnusta (blog.omaverkkotunnus.com). Verkkotunnuksesi on ensin rekisteröitävä asianmukaisesti.

• Verkkotunnuksen uudelleenohjaus
    Tämän vaihtoehdon avulla voidaan luoda yksi uudelleenohjaus pääverkkotunnuksesta omaan verkkotunnukseen (esim. uudelleenohjaus osoitteesta example.com osoitteeseen www.example.com).
  • Vara-aliverkkotunnus
    CNAME-tietueen avulla voit liittää oman verkkotunnuksesi blogiisi. Lue lisää CNAME-tietueen luomisesta.

HTTPS

HTTPS:n käytettävyys

Tämä asetus on saatavilla vain omille verkkotunnuksille, koska blogspot-osoitteet ovat aina HTTPS-muodossa. Jos HTTPS-uudelleenohjaus on käytössä:

• Blogisi lukijat ohjataan aina osoitteeseen https://<oma-blogisi>.blogspot.com.

Jos HTTPS-uudelleenohjaus ei ole käytössä:

• Sivu näytetään osoitetta http://<oma-blogisi>.blogspot.com käyttäville lukijoille salaamattoman HTTP-yhteyden kautta.

• Sivu näytetään osoitetta https://<oma-blogisi>.blogspot.com käyttäville lukijoille salatun HTTPS-yhteyden kautta. Lue lisää blogin HTTPS-protokollasta.

HTTPS-uudelleenohjaus

Kun laitat HTTPS-uudelleenohjauksen päälle, lukijat ohjataan aina blogisi salattuun versioon osoitteessa https://<oma-blogisi>.blogspot.com.

Luvat

Blogin järjestelmänvalvojat ja kirjoittajat

Näyttää blogin järjestelmänvalvojat ja kirjoittajat Voit myös muuttaa tai peruuttaa käyttöoikeuksia tässä kohdassa.

Odottavat kirjoittajakutsut

Näyttää käyttäjät, jotka eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi ryhtyä kirjoittajaksi.

Kutsu lisää kirjoittajia

Lisää sen ihmisen sähköpostiosoite, jonka haluat kutsua kirjoittajaksi. Kun henkilö on hyväksynyt kutsun, hänet lisätään kirjoittajaksi. Voit lisätä blogiisi jopa 100 jäsentä (kirjoittajia, järjestelmänvalvojia tai lukijoita).
Tärkeää: Blogien hallinnointiin ja postausten julkaisemiseen tarvitaan Google-tili.

Lukijan pääsyoikeudet

Blogisi on oletusarvoisesti julkinen; kuka tahansa voi lukea sitä internetissä. Voit rajoittaa blogisi katseluoikeuksia Lukijan pääsyoikeudet ‑osiossa valitsemalla Julkinen, Yksityinen kirjoittajille tai Omat lukijat.

Omat lukijat

Näyttää blogin lukijat.

Odottavat omat lukijakutsut

Näyttää käyttäjät, jotka eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi ryhtyä lukijaksi.

Kutsu lisää lukijoita

Lisää sen ihmisen sähköpostiosoite, jonka haluat kutsua lukijaksi.

Postaukset

Etusivulla näytettävien postausten enimmäismäärä

Valitse etusivulla näytettävien postausten enimmäismäärä.

Tekstimalli (valinnainen)

Tekstimallit muotoilevat tekstieditorin tekstillä tai koodilla, joka näytetään aina luodessasi uutta postausta. Lue lisää tekstimalleista.

Kuvan valopöytä

Kun tämä asetus on valittu ja klikkaat kuvia, ne avautuvat blogisi päälle. Jos postauksesi sisältää useita kuvia, ne näkyvät pikkukuvina näytön alareunassa.

Kommentit

Kommentin sijainti

• Upotettu: Käyttäjät voivat vastata postaukseen.
  • Koko sivu ja Ponnahdusikkuna: Käyttäjät ohjataan uudelle sivulle, jolle he voivat lisätä kommenttinsa.

Tärkeää: Piilota-vaihtoehdon valitseminen ei poista jo luotuja kommentteja. Saat kommentit näkyviin milloin tahansa valitsemalla jonkin toisen vaihtoehdon.

Ketkä voivat kommentoida?

Voit määrittää, ketkä voivat kommentoida postauksiasi Bloggerissa. Valitse Ketkä voivat kommentoida? ‑kohdasta sopiva vaihtoehto:

• Kaikki (myös anonyymit)
  • Google-tilien käyttäjät
  • Vain tämän blogin jäsenet

Kommenttien valvonta

Voit tarkistaa kommentit ennen niiden julkaisemista Kommentit-osiossa. Lue lisää kommenttien valvonnasta.

• Postaukset, jotka ovat vanhempia kuin
    Jos valitset kommenttien valvonnassa Joskus-asetuksen, valvontaosiossa näytetään kommentit vain kyseiseltä aikaväliltä.
  • Lähetä valvontapyynnöt sähköpostiosoitteeseen
    Saat sähköposti-ilmoituksen, kun blogiisi lisätään uusi kommentti.​

Lukijan kommentin captcha-kuvake

Kommentin lisääminen blogiin edellyttää sanavahvistusta. Lue lisää ei-toivottujen kommenttien estämisestä. Blogin kirjoittajat eivät näe kommenttien sanavahvistusta.

Tärkeää: Vaikka asetus ei olisikaan käytössä, joitakin kommentoijia saatetaan pyytää kirjoittamaan koodi ennen kommentin lisäämistä.

Kommenttilomakkeen viesti

Tämä viesti näytetään kommenttikentän alapuolella.

Sähköposti

Postaa käyttämällä sähköpostia

Sähköpostista käytetään myös nimitystä Mail2Blogger. Tämän osoitteen avulla voit julkaista tekstiä ja kuvia suoraan blogiisi.

Sähköposti-ilmoitus kommentista

Kun joku lisää kommentin blogiisi, ilmoitus lähetetään näihin osoitteisiin.

Odottavat kommentti-ilmoituskutsut

Näyttää, ketkä eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia uusista kommenteista.

Kutsu lisää ihmisiä kommentti-ilmoitusten sähköposteihin

Voit lisätä enintään 10 sähköpostiosoitetta, pilkuilla erotettuina.

Lähetä osoitteeseen

Kun julkaiset uuden postauksen, sähköposti lähetetään näihin osoitteisiin.

Odottavat postausilmoituskutsut

Näyttää, ketkä eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia uusista postauksista.

Kutsu lisää ihmisiä postauksen ilmoituksiin

Voit lisätä enintään 10 sähköpostiosoitetta, pilkuilla erotettuina.

Muotoilu

Aikavyöhyke

Valitse aikavyöhyke.

Päivämäärän ylätunnisteen muoto

Päivämäärä näytetään tällä tavalla postaustesi yläpuolella.

Aikaleiman muoto

Postauksen aikaleima näytetään tällä tavalla.

Kommenttien aikaleiman muoto

Kommentin aikaleima näytetään tällä tavalla.

Sisällönkuvauskentät

Ota hakukuvaus käyttöön

Lisää blogin hakukuvaus. Auta käyttäjiä valitsemaan blogisi hakutuloksista kirjoittamalla yhteenveto siitä, mistä blogisi kertoo. Lue lisää blogin kuvauksista.

Virheet ja uudelleenohjaukset

Oma 404

Luo blogillesi oma "404 sivua ei löydy" ‑viesti. Kirjoita viesti, joka näytetään 404-sivulla yleisen viestin sijaan.

Omat uudelleenohjaukset

Valitse blogillesi omat uudelleenohjaukset. Lisää omat uudelleenohjaukset URL-osoitteille, jotka ohjaavat blogisivuillesi.

• Lähde
    Lisää poistettu URL-osoite. Jos alkuperäinen artikkeli on poistettu, valitse Pysyvä.
  • Kohde
    Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata lukijat.

Indeksointirobotit ja indeksointi

Ota käyttöön oma robots.txt

Valitse blogille oma robots.txt-sisältö. Hakukoneille tarjotaan tämä teksti oletusarvoisen robots.txt-sisällön sijaan. Lue lisää robots.txt-sisällöstä.

Ota yksilöidyt robottiotsikkotagit käyttöön

Valitse blogille omat robottiotsikkotagit. Niitä käytetään valitsemaan hakukoneille syötettävät robottiotsikkotagit. Lue lisää robottiotsikkotageista.

Google-hakukonsoli

Linkki hakukonsoliin.

Kaupallistaminen

Ota käyttöön oma ads.txt

Valitse blogille oma ads.txt‑sisältö. ads.txt-tiedoston avulla voit valita ja valtuuttaa jälleenmyyjiä digitaalisille mainoksillesi. Lue lisää räätälöidyistä mainoksista.

Blogin hallinnointi

Tuo sisältö

Voit tuoda blogipostauksia ja kommentteja .xml-tiedostoina blogiisi.

Varmuuskopioi sisältö

Kun varmuuskopioit blogin, blogipostauksista ja kommenteista luodaan .xml-tiedosto.

Videot blogistasi

Voit ladata ja poistaa videoita blogistasi.

Poista blogi

Kun poistat blogin, sinulla on hetki aikaa palauttaa se. Kun poistat blogin pysyvästi, kaikki blogisi tiedot, postaukset ja sivut poistetaan, etkä voi enää palauttaa niitä.

Tärkeää: Poistetut blogit voidaan palauttaa 90 päivän kuluessa. Sen jälkeen ne poistetaan pysyvästi. Voit luoda toisen blogin tähän osoitteeseen käyttämällä Google-tiliä, johon olet parhaillaan kirjautuneena. Voit eksportoida blogisi ennen sen poistamista.

Sivuston syöte

Salli blogisyöte

• Täysi: Näyttää postauksen koko sisällön.
  • Pakotettuun tekstinpiilotukseen saakka: Näyttää postauksen koko sisällön ennen pakotettua tekstinpiilotusta. Lue lisää pakotetuista tekstinpiilotuksista.
  • Lyhyt: Näyttää ensimmäiset noin 400 merkkiä.
  • Ei mitään: Jos valitset Ei mitään ‑vaihtoehdon, blogisi XML-syöte poistetaan käytöstä.
  • Oma: Määritä blogipostausten, kommenttisyötteen tai postauskohtaisen kommenttisyötteen lisäasetukset.
    • Blogipostaussyöte
      Valitse postauksesi jaettavan sisällön määrä.
    • Blogin kommenttisyöte
      Valitse kommenttien jaettavan sisällön määrä.
    • Postauskohtaiset kommenttisyötteet
      Valitse postauskohtaisten kommenttien jaettavan sisällön määrä.

Blogipostauksen syötteen uudelleenohjausosoite

Jos olet luonut postaussyötteen FeedBurnerilla tai käsitellyt syötettä muulla palvelulla, kirjoita syötteen koko URL-osoite tähän. Blogger uudelleenohjaa kaiken postaussyöteliikenteen kyseiseen osoitteeseen. Jätä kenttä tyhjäksi, jos et halua käyttää uudelleenohjausta.

Blogipostauksen syötteen alatunniste

Tämä näkyy syötteen jokaisen blogipostauksen jälkeen. Jos käytät mainoksia tai muita kolmannen osapuolen syötelisäyksiä, voit kirjoittaa kyseisen koodin tähän. Salli blogisyöte ‑kohdan asetukseksi on valittava Täysi.

Otsikko‑ ja ympäröintilinkit

Voit luoda tekstieditorilla erilaisia otsikko‑ ja ympäröintilinkkejä.

• Otsikkolinkeistä voit valita postauksesi otsikolle oman URL-osoitteen.
  • Ympäröintilinkkien avulla postauksiin sisältyvät podcastit, MP3-tiedostot ja muu sisältö voidaan muuttaa mm. RSS‑ ja Atom-syötteissä toimiviksi.

Yleiset

Käytä Blogger-luonnosta

Blogger-luonnosta kutsutaan Bloggerin betaversioksi. Voit ottaa sen käyttöön ja testata uusia ominaisuuksia, ennen kuin ne otetaan käyttöön kaikilla Blogger-käyttäjillä.

Käyttäjäprofiili

Pääset muokkaamaan käyttäjäprofiilia klikkaamalla Käyttäjäprofiili-linkkiä.