Blogger-mobiilisovelluksen käyttäminen Android-laitteella

Blogger-mobiilisovelluksen avulla voit julkaista, muokata, tallentaa ja katsella blogipostauksiasi. Voit ladata sovelluksen, jos käytössäsi on Android 5.0 tai sitä uudempi.

Tärkeää: Jotta voit julkaista postauksia Blogger-mobiilisovelluksella, sinulla on jo oltava Google-tili ja tietokoneella luotu blogi.

Sovelluksen avulla voit julkaista postauksia missä ja milloin vain. Voit tallentaa postauksen luonnoksena ja muokata sitä myöhemmin tietokoneella tai muokata luonnosta tietokoneesi sovelluksella. Jos haluat muuttaa asetuksia tai asettelua tai nähdä tilastoja, voit käyttää Blogger-hallintapaneelia internetissä.

Mitä sovelluksella voi tehdä?

Kun kirjaudut sisään Google-tililläsi, voit selata, muokata ja poistaa julkaistuja postauksia ja postausluonnoksia. Jos sinulla on useiden blogien järjestelmänvalvojan tai kirjoittajan oikeudet, voit siirtyä blogista toiseen.

Mobiilisovelluksella voit

• luoda ja julkaista uusia postauksia
  • tallentaa postaukset luonnoksina ja viimeistellä ne myöhemmin
  • jakaa linkin postaukseen Androidin Jaa-toiminnolla
  • avata blogin tai postauksen selaimessa
  • vaihtaa tilien ja blogien välillä
  • käydä Blogger-ohjekeskuksessa
  • lähettää palautetta sovelluksen kautta.

Postausten luominen, muokkaaminen ja julkaiseminen

1. Avaa Blogger-sovellus Blogger Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Luo postaus Muokkaa.
  4. Lisää otsikko ja luonnostele teksti.
    Vinkki: Työkalupalkin avulla voit lihavoida, kursivoida ja alleviivata tekstiä sekä lisätä kuvia.
  5. Voit päivittää blogitekstin valitsemalla oikeasta yläkulmasta Päivitä Checkmark.
  6. Voit luokitella postauksesi ja kertoa postauksen aihepiirin lisäämällä tunnisteen Tunnisteet-kenttään.
    Vinkki: Voit lisätä postaukseen useita tunnisteita, kunhan erotat ne toisistaan pilkuilla.
  7. Valitse oikeasta yläkulmasta Julkaise Lähetä.

Postauksen tallentaminen luonnoksena

1. Avaa Blogger-sovellus Blogger Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  3. Luo uusi postaus.
  4. Kun olet lopettanut postauksen muokkaamisen mutta et ole valmis julkaisemaan sitä, valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää Enemmän
    • Jos haluat poistaa luonnoksen, valitse Hylkää.
    • Jos haluat tallentaa luonnoksen, valitse Tallenna luonnos.

Toiseen blogiin siirtyminen

Voit siirtyä useiden samalla Google-tilillä luotujen blogien välillä.
  1. Avaa Blogger-sovellus Blogger Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  3. Valitse yläreunasta blogin nimi.
  4. Voit valita blogin, johon haluat siirtyä, avattavasta luettelosta. Siitä näet kaikki blogisi.

Blogin tai postauksen katseleminen selaimessa

1. Avaa Blogger-sovellus Blogger Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  3. Valitse jokin seuraavista:
    • Postauksen katselu: Napauta postausta ja sitten Lisää Enemmän ja sittenNäytä viesti.
    • Blogin katselu: Napauta profiiliasi Profiili ja sittenNäytä blogi.

Kuvien lisääminen postaukseen

1. Avaa Blogger-sovellus Blogger Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  3. Avaa postaus.
  4. Lisää valokuva seuraavasti:
    • Ota valokuva: Valitse Kamera Camera ja sitten Ota kuva ja sitten Ok Done.
    • Lisää aiemmin otettu kuva: Napauta Kuvat Kuvakaappaus ja sitten Valitse kuva.
Vinkki: Voit lisätä tunnisteita myös blogipostaustesi kuviin.

Tililtä toiselle vaihtaminen

1. Avaa Blogger-sovellus Blogger Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  3. Napauta profiiliasi Profiili ja sitten Valitse tili, jolle haluat siirtyä.
  4. Lisää tili napauttamalla Lisää tili Lisää ja sitten kirjaudu Google-tilillesi.

Vain verkossa käytettävissä olevat ominaisuudet

Mobiilisovelluksen avulla voit muokata ja julkaista postauksia, mutta jotkin ominaisuudet ovat käytettävissä vain Blogger-hallintapaneelissa.

Verkkosivuston kautta voit

• muuttaa blogin teemaa ja asettelua
  • hallinnoida kommentteja, AdSensea ja sivuja
  • muuttaa asetuksia
  • nähdä blogin tilastot.