Asettelun sivuelementtitagit

Asetteluteeman <body>-osa koostuu osioista ja widgeteistä.

• Osiot ovat sivun osa-alueita, kuten sivupalkkeja ja alatunnisteita.
  • Widget on sivuelementti, kuten sivu, blogroll-lista tai joki muu Sivuelementit-sivulta lisättävä ominaisuus.

Teemassa olevien osioiden ympärille voi lisätä HTML-koodia.

Osiot

Kaikissa teeman osioissa on aloitus- ja lopetustagit. Esimerkki tageista:

<b:section id='header' class='header' maxwidgets="1" showaddelement="no">

</b:section>

<b:section>-tagin attribuutit
  • Id (pakollinen): Id on yksilöllinen nimi, jossa voi olla vain kirjaimia ja numeroita.
  • Class (valinnainen): Yleisiä luokkanimiä ovat navbar (siirtymispalkki), header (ylätunniste), main (pääosa), sidebar (sivupalkki) ja footer (alatunniste). Jos päätät muuttaa teemaa myöhemmin, Blogger määrittää siirrettävän sisällön näiden nimien perusteella.
  • Maxwidgets (valinnainen): Tässä on ilmoitettu osiossa sallittujen widgetien enimmäismäärä. Jos et aseta rajaa, sitä ei ole.
  • Showaddelement (valinnainen): Arvo voi olla yes (kyllä) tai no (ei). Oletusarvo on yes. Asetus määrittää, näkyykö Sivuelementit-välilehdellä Lisää sivuelementti ‑linkki tässä osiossa.
  • Growth (valinnainen): Arvo voi olla horizontal (vaaka) tai vertical (pysty). Oletusarvo on vertical. Asetus määrittää, järjestetäänkö osion widgetit rinnakkain vai päällekkäin.

Osiossa voi olla ainoastaan widgetejä. Jos haluat lisätä osioon muita koodeja, jaa osio ensin kahteen tai useampaan uuteen osioon.

Widgetit

Widget merkitään yhdellä tagilla, joka toimii paikkamerkkinä, ja käsitellään tagin perusteella Sivuelementit-välilehdellä.

Esimerkkejä widgeteistä (yksi sivun otsikkoa ja toinen luetteloa varten):

<b:widget id="header" type='HeaderView' locked="yes"/>

<b:widget id="myList" type='ListView' locked="no" title="My Favorite Things"/>

<b:widget id=”BlogArchive1” locked=”false” mobile=”yes” title=”Blog Archive” type=”BlogArchive”/>

Widgetin attribuutit
  • Id (pakollinen): Id voi sisältää vain kirjaimia ja numeroita, ja teeman jokaisen widgetin tunnuksen on oltava yksilöllinen. Widgetin tunnuksen voi vaihtaa vain poistamalla widgetin ja luomalla sen uudelleen.
  • Type (pakollinen): Tämä kertoo widgetin tyypin.
  • Locked (valinnainen): Arvo voi olla yes (kyllä) tai no (ei). Oletusarvo on no. Lukittua widgetiä ei voi siirtää tai poistaa Sivuelementit-välilehdeltä.
  • Title (valinnainen): Jos näyttöotsikkoa ei ole määritetty, käytetään oletusotsikkoa, esim. List1.
  • PageType (valinnainen): Arvo voi olla all (kaikki), archive (arkisto), main (pää) tai item (kohde). Oletusarvo on all. Widget näkyy vain blogin määritetyillä sivuilla. (Kaikki widgetit näkyvät Sivuelementit-välilehdellä niiden pageType-tyypistä riippumatta.)
  • Mobile (valinnainen): Arvo voi olla yes (kyllä), no (ei) tai only (vain). Oletusarvo on default. Asetus määrittää, näkyykö widget mobiililaitteilla vai ei. Mobiililaitteilla näkyvät vain Header-, Blog-, Profile-, PageList-, AdSense- ja Attribution-asetukset, kun mobiiliattribuutin arvo on default.

Lue lisätietoja widget-tagien muokkaamisesta

Huom.: Julkaistussa blogissa kaikki <b:section>- ja <b:widget>-tagit korvataan <div>-tageilla, joilla on määrätty tunnus. Tällä tavalla voit luoda viittauksia esimerkiksi div#header- tai div#myList-tageihin CSS-tyylisivulla.