Zorgen dat lezers ongepaste content kunnen melden

De Digital Services Act vereist dat mensen die naar je blog gaan ongepaste content kunnen melden die ze daar vinden, waaronder illegale content. Gebruik hiervoor het standaard rapportagemechanisme. Volg de instructies hieronder.

Het standaard rapportagemechanisme van Blogger gebruiken

Blogger heeft een ingebouwd rapportagemechanisme. Je vindt de knop Misbruik melden in het templatemenu. Als je een van de standaardtemplates van Blogger gebruikt, is de knop daar al aan toegevoegd. Afhankelijk van de template die je gebruikt, staat de knop in de voettekst onderaan de pagina, in de zijbalk of in het navigatiemenu.

Als je een blog maakt, moet je zorgen dat je deze knop toevoegt en laat staan. Als je de knop eerder hebt verwijderd, moet je deze herstellen. Je kunt de standaardknop ook gebruiken als je een aangepaste blog maakt.

Als je de knop hebt verwijderd, kun je de widget Misbruik melden weer toevoegen aan je blog via de pagina Vormgeving in de bloginstellingen. Je kunt ook een rechtstreekse link naar blogger.com/go/report-abuse toevoegen aan je template.

Meer informatie over de Digital Services Act