Updates aan afbeeldingsopslag op Blogger

Vorig jaar is Blogger voor het weergeven van nieuwe afbeeldingen overgestapt naar een ander domein om je een betrouwbaardere ervaring te bieden. Die update wordt nu uitgebreid naar afbeeldingen die in het verleden zijn gepost.

Waar mogelijk worden oude afbeeldings-URL's op je blog geconverteerd naar de nieuwe indeling. Je kunt ook Blogger-exemplaren vinden van afbeeldingen die vanuit een ander product zijn geüpload naar het nieuwe domein, blogger.googleusercontent.com.

Je kunt erop vertrouwen dat het volgende gebeurt als we de afbeelding uploaden op blogger.googleusercontent.com:

• De URL verloopt niet.
  • Als je wijzigingen aanbrengt in Google Foto's, blijven afbeeldingen gewoon werken op Blogger.
  • Voor afbeeldingseigenaren staan afbeeldingen in Takeout.
  • Je kunt je gegevens openen en beheren via blogger.com/mediamanager.

Afbeeldingen handmatig verplaatsen naar de nieuwe indeling

Belangrijk:

• Er kunnen afbeeldingen zijn die we niet automatisch kunnen overzetten naar de nieuwe indeling. Als het belangrijk voor je is dat die afbeeldingen blijven worden getoond, moet je ze handmatig downloaden, uploaden en vervangen in je blog.
  • Deze wijziging heeft geen invloed op afbeeldingen die worden gehost op sites van derden en oude Photos1-afbeeldingen.

Er is een nieuw dashboard waarop posts en pagina's met niet-ondersteunde afbeeldingen staan, zodat je de URL's daarvan makkelijker kunt checken. Op het dashboard kun je de niet-ondersteunde URL's vervangen.

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu links op Instellingen.
  4. Ga naar Blog beheren > Niet-ondersteunde afbeeldings-URL's beheren.
  5. Selecteer een post. Niet-ondersteunde URL's worden gemarkeerd in de HTML-bewerkingsmodus.
  6. Download de niet-ondersteunde afbeeldingen en upload ze opnieuw. Er wordt dan een nieuwe, ondersteunde afbeeldings-URL gemaakt.

Tip: Als de link niet zichtbaar is, hebben de wijzigingen geen invloed op je blog. Je kunt ook niet-ondersteunde URL's checken, omdat die worden gemarkeerd in de HTML-editorweergave.