Oman verkkotunnuksen määrittäminen

Tärkeää: Jos käytät omassa verkkotunnuksessa CAA-tietueita, lisää tietue osoitteelle letsencrypt.org. Muuten Blogger ei luo tai uusi SSL-varmennettasi.

Voit tehdä blogisi verkko-osoitteesta sinulle sopivan ostamalla verkkotunnuksen. Jos olet järjestelmänvalvoja, voit hallinnoida Bloggerin kautta rekisteröityjä verkkotunnuksia.

Verkkotunnuksen käyttöönotto blogissa

Kun ostat verkkotunnuksen verkkotunnusten palveluntarjoajalta, voit ottaa sen käyttöön ja muuttaa asetuksia Bloggerissa.

Tärkeää: Osoite "blogspot.com" uudelleenohjataan omaan verkkotunnukseesi 24 tunnin kuluessa.

Verkkotunnuksen käyttöönotto Bloggerissa

1. Kirjaudu sisään Bloggeriin.
  2. Valitse blogi vasemmasta yläkulmasta.
  3. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset.
  4. Valitse Julkaiseminen-kohdasta Oma verkkotunnus.
    1. Lisää ostamasi verkkotunnuksen URL-osoite.
    2. Valitse Tallenna.
  5. Saat virheilmoituksen kahdesta CNAME-tietueesta:
    • Blogi-CNAME: Lisää nimi-kenttään aliverkkotunnus, kuten "blog." tai "www." Lisää kohteeksi ghs.google.com.
    • Turva-CNAME: "Nimi: XXX, Kohde: XXX." Nämä tiedot ovat yksilöllisiä ja määräytyvät blogisi ja Google-tilisi mukaan.

Valitse verkkotunnuksen palveluntarjoajan asetukset

1. Siirry verkkotunnuksen palveluntarjoajan verkkosivustolle.
  2. Etsi DNS-järjestelmä ohjauspaneelista.
    1. Lisää "Name, Label or Host" (Nimi, tunniste tai isäntä) ‑kohtaan 5. vaiheessa lisäämäsi aliverkkotunnus.
    2. Kirjoita "Destination, Target or Points to" (Määränpää, kohde tai ohjaus) ‑kohtaan ghs.google.com.
  3. Kirjoita toiseen CNAME-tietueeseen blogia ja Google-tiliä koskevat tiedot.
  4. DNS-asetukset otetaan käyttöön noin tunnin kuluessa.
  5. Toista Verkkotunnuksen käyttöönotto Bloggerissa.

URL-osoitteen uudelleenohjaus blogin URL-osoitteeseen ilman aliverkkotunnusta

Voit ohjata lukijasi osoitteesta "omaverkkotunnus.com" osoitteeseen "www.omaverkkotunnus.com" määrittämällä pääverkkotunnuksen uudelleenohjauksen:

1. Siirry verkkotunnuksen palveluntarjoajan sivustolle.
  2. Avaa DNS-asetukset.
  3. Lisää oheiset neljä A-tietuetta, jotka ohjaavat Googlen IP-osoitteisiin. Jos verkkotunnukselle "omaverkkotunnus.com" on jo olemassa A-tietueita, nykyiset A-tietueet on poistettava.
    • 216.239.32.21
    • 216.239.34.21
    • 216.239.36.21
    • 216.239.38.21
  4. Kirjaudu Bloggeriin.
  5. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  6. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  7. Laita Julkaiseminen-kohdasta päälle Verkkotunnuksen uudelleenohjaus (omaverkkotunnus.com osoitteeseen www.omaverkkotunnus.com).

Oman verkkotunnuksen määritykseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Ohjeita ongelmatilanteisiin:

• Kun määrität verkkotunnuksesi, kahta CNAME-tietuetta ei välttämättä tarvitse lisätä.
  • Varmista, että CNAME on oikein Name‑, Label‑ tai Host-kentässä.
  • Jos oma verkkotunnuksesi ei toimi, odota hetki ja tee vaiheet sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkkotunnuksen palveluntarjoajaan.

Muita lähteitä